Sedan 1891

Den unga damen är min farmor, Greta Palmblad. Hennes pappa, Peter Palmblad, var verksam trädgårdsrådgivare och trädgårdsmästare över hela världen.

Han tog examen 1891 och fick omgående arbete hos Aldrige & Son

Petersham i England, senare i Tyskland vid Schloss Sanssouchi och därpå bland annat i Hamburg och Kongo i Afrika. Sedan dess har flera i släkten varit engagerade i trädgård och naturbruk, en passion och kunskap jag nu förmedlar vidare.

       Vi vill ge dig en personlig service med kunden i centrum, men också naturen. Våra råd genomsyras av att ha hålla den biologiska mångfalden högt och ansvara för vårat känsliga ekosystem.

David Nilsson Hamne   

Palmblads idag

Verksamma i Mälardalen.

Vi utgår från Enhörnalandet utanför Södertälje och har därmed strategiskt nära till hela mälardalsregionen samt Stockholm. Vid större projekt eller rådgivning via telefon är självklart inte avståndet något hinder.

Kemikaliefritt

Det kan låta som klyschor, men alla har ett ansvar. Bi-döden, försurade skogar, artfattigdom, allergier med mera - är en följd av att man bland annat använt kemikalier i olika sammanhang. Att ha det i trädgården för att ta bort ogräs och insekter är både en dyr och kortsiktig lösning som inte är särskillt effektiv, samt förödande för liv och mikroorganismer.

Grönt kulturarv

Palmblads arbetar med att försöka rekommendera växter som hör till "Grönt kulturarv®". Det är växter som samlats in genom programmet för odlad mångfald, POM, och som nu finns tillgängligt för allmänheten. Sortimentet består av frukt och bär, fröer, krukväxter, köksväxter, lökar, knölar, perenner, rosor, träd och buskar. Sorterna är odlade i Sverige före 1940.